Blog

Internationaal vuurwerkfestival Knokke-Heist

Dit jaar vindt het Vuurwerkfestival weeral plaats op het strand rechtover de Meerlaan in Knokke. Al worden er langs de Belgische kust overal vuurwerkspektakels gehouden van wereldklasse, is die van Knokke-Heist toch de grootste van allemaal.

Vergeet er dus niet te zijn om 22u op 17, 19, 21 en 23 augustus om deze prachtige vuurpijlen, gesynchroniseerd op muziek, niet te missen. Als Belg is het vooral belangrijk om op 23 augustus aanwezig te zijn, want dan sluit ons land zoals ieder jaar op een indrukwekkende manier het festival af.

De winnaar van dit nachtelijk duel tussen 4 landen zal bepaald worden door hun kleurenspel, de perfecte synchronisatie met een speciaal hiervoor ontworpen muziek, de compositie en de originaliteit van hun vuurwerkmusical.

Nacht van het Zoute 2017

Op vrijdag 4 augustus 2017 gaat de jaarlijkste editie door van de ‘Nacht van het Zoute’. Vanaf 17u wordt de kustlaan volledig afgesloten voor het verkeer en toegankelijk voor het publiek. De avond wordt gekenmerkt als een VIP late night shopping event waarbij de luxeboetieks in de Kustlaan hun deuren openen voor de beau monde. Elke boetiek doet zijn uiterste best om dit luxueus te omkaderen door de klanten te ontvangen met een hapje en een drankje, terwijl stijlvolle Dj’s zorgen voor een sfeervolle beat.

Het hoogtepunt van de Nacht van het Zoute is de modeshow op het Albert plein die dit jaar zijn 18e jaargang intreed. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de vaste waarde onder de luxe boetieks; Marie Claire Zoute die met verschillende luxe merken de mode show aankleed zoals; Gucci, Givenchy, Michael Kors, Emilio Pucci, Hervé Leger, Paule Ka, Vent Couvert, Juicy Couture, Polo Ralph Lauren, Tod’s, Fay, Moncler, Hogan Shoes, Citizens of Humanity, Notify Jeans, Jacob Cohën,… .

Lees meer: Nacht van het Zoute 2017

Paardensport en luxe

De wereldtop van de jumping sport is aanwezig in de exclusieve badstad Knokke-Heist.


Gedurende drie weken, van 12 juli tot 23 juli 2017 zal Knokke het centrum zijn van de paardensport op het hoogste niveau. In de polders wordt er een groot tentendorp met drie wedstrijdpistes gebouwd voor het ontvangen van de wereldtop van de ruitersport. Op deze locatie zal het toekomstige golfterrein van Knokke aangelegd worden.

De organisatoren Stephan Conter (52), CEO van de Stephex group en zijn zakenpartner Paul Gheysens, topman van vastgoedontwikkelaar Ghelamco en tevens de eigenaar van het terrein, staan aan de basis van het Knokse ruiterevenement. Ze hebben de ambitie om er dit jaar een absolute topeditie van te maken en verwachten meer dan 30.000 toeschouwers.

Lees meer: Paardensport en luxe

Nicolas Souêtre : De vastgoedmakelaar van de privé luxeverkopen in

Wie is Nicolas Souêtre en wat stelt Immo Souêtre voor in het Zoute?

“Ik ben 53 jaar, heb 4 prachtige kinderen en ben geboren als zoon van notarissen. Dankzij mijn ouders werd ik al op vroege leeftijd ondergedompeld in de Parijse vastgoedwereld. Passie en ervaring zijn de funderingen van Immo Souêtre, een vastgoedkantoor dat het licht zag in 2015. Daarvoor stond ik aan het hoofd van één van de langst bestaande vastgoedkantoren in het Zoute.
De afgelopen jaren was ik samen met mijn team verantwoordelijk voor de commercialisatie van luxueuze appartementen en villa’s op de nieuwe en exclusieve golf in de omgeving van Brussel; project Sterea.”

Lees meer: Nicolas Souêtre : De vastgoedmakelaar van de privé luxeverkopen in

ZOUTE GRAND PRIX

Knokke-Heist, en in het bijzonder het trendy gedeelte rond Het Zoute, stoomt zich klaar voor de zevende editie van de ZOUTE GRAND PRIX. Dit prestigieuze oldtimerevent kan ook nu weer rekenen op de steun van de lokale overheid en op de samenwerking met een aantal trouwe partners en merken.

De zevende editie bouwt voort op de nationale en internationale reputatie van dit evenement. Sinds vele jaren wordt Het Zoute steevast geassocieerd met een verfijnde levensstijl waar klasse, ontspanning en sportiviteit het hoge woord voeren. Van 6 tot 9 oktober 2016 wordt Het Zoute het internationale toneel voor de meest prestigieuze automerken, zowel oud als nieuw.

De Kustlaan en het hippe Albertplein in Het Zoute vormen het ideale kader voor de ZOUTE TOP MARQUES. Prestigieuze automerken zullen er hun nieuwste modellen en primeurs tentoonstellen.

Ruim 400.000 Belgen hebben buitenverblijf

Belgen bezitten zowat 410.000 tweede verblijven 'voor recreatieve doeleinden'. De kleine helft daarvan zijn buitenverblijven in buitenland, ruim een kwart aan onze Belgische kust en zowat 10 procent in de Ardennen. 
Vooral door de lage rente blijft investeren in een tweede verblijf in trek’, zegt Greet Van Criekingen, productmanager bij BNP Paribas Fortis. ‘Mensen zoeken een bestemming voor hun spaargeld, en profiteren van de lage rente om een deel bij te lenen. Als van een bestaand woonkrediet al een ruim deel is afbetaald, kunnen ze bijlenen binnen dat contract, zonder een bijkomende hypotheek te moeten vestigen. Dat bespaart een hoop notariskosten.’
Uit een studie van BNP Paribas Fortis blijkt dat vooral door de lage rente mensen blijven investeren in een tweede verblijf. 'Mensen zoeken een bestemming voor hun spaargeld, en profiteren van de lage rente om een deel bij te nemen/ Als van een bestaand woonkrediet al een deel is afbetaald, kunnen ze bijlenen binnen dat contract, zonder een bijkomende hypotheek te moeten vestigen. Dat bespaart een hoop administratiekosten', vertelt Geert Van Criekingen, productmanager bij BNP Paribas Fortis. 

Van de buitenlandse aankopen nemen Spanje, Frankrijk en Nederland 87 procent voor hun rekeningen. Vooral Nederland, waar de vastgoedprijzen na de financiële crisis een ferme duik maakten, is erg in trek: 44 procent meer leningen dan vorig jaar voor een aankoop in Nederland, dat zo Italië uit de top 3 staat. 

Wie leent voor een pand dat niet de eigen woning is, is gemiddeld 42 jaar oud. Ter vergelijking: ontleners die een bestaand pand aankopen en verbouwen zijn gemiddeld 34 jaar oud; wie leent voor nieuwbouw veeleer 38 jaar. Gemiddeld loopt de afbetaling op 192 maanden of 16 jaar, waar dat voor de aankoop van de eerste woning 19 jaar is. Er wordt doorsnee zo'n 74 procent van de aankoopprijs geleend, wat zowat gelijk ligt bij de eerste woning.

Internationaal Vuurwerkfestival Knokke-Heist

Het Internationale Vuurwerk van wereldklasse aan de Belgische Kust is dit jaar te bekijken op het strand in Knokke-Heist ter hoogte van de Meerlaan.

Sta op 17, 19, 21 en 23 augustus klaar om 22:00 uur voor een indrukwekkend siervuurwerk gesynchroniseerd met muziek, opgezet door 4 verschillende landen, namelijk door Italië, de Filipijnen, Kroatië en Engeland.

Op 25 augustus is het de beurt van België om het publiek te veroveren met een perfect kleurenspel, synchronisatie, compositie, harmonie en originaliteit om het vuurwerkfestival af te sluiten.

Sinds 1970 verenigt dit festival jong en oud. Het heeft ondertussen zeker en vast een plaatsje in de absolute wereldtop.


Recordaantal vastgoedtransacties in tweede trimester 2016

In het tweede trimester van 2016 vond een recordaantal vastgoedtransacties plaats. Dat blijkt uit de cijfers van de driemaandelijkse Notarisbarometer. Vooral in april en mei waren er heel wat vastgoedtransacties. Ook de prijzen van de woningen zijn gestegen.

De aanhoudende drukte op de vastgoedmarkt heeft te maken met het feit dat Belgen op zoek zijn naar zekerheid én rendement.

Bart van Opstal, woordvoerder van de Koninklijke Federatie van het Belgisch Notariaat (KFBN): "We zien inderdaad een dubbele beweging. Enerzijds zijn mensen op zoek naar zekerheid in onzekere tijden. Denk maar aan fenomenen als de terreurdreiging en de Brexit. Investeren in vastgoed is voor de Belg een houvast in een snel veranderende samenleving. Daarnaast zijn mensen ook op zoek naar rendement. Hetzij als return on investment, hetzij als bijkomend inkomen bij hun gezinsinkomen of hun pensioen. Spaarboekjes, kasbons e.d. brengen erg weinig op. Terwijl vastgoed vaak nog een behoorlijk rendement met zich meebrengt."

Gestegen prijzen
In het tweede trimester van 2016 bedroeg de gemiddelde prijs van een woonhuis in België 236.726 euro. Dat komt neer op een stijging van +2,9% in vergelijking met het eerste trimester van 2016. In het afgelopen trimester steeg de gemiddelde prijs van een appartement in ons land met +3,4%: van 206.399 naar 213.394 euro.


Appartementen
Een appartement met één slaapkamer kost in ons land gemiddeld 160.758 euro. Voor een appartement met twee slaapkamers moet je 206.444 euro neertellen. Voor eentje met drie slaapkamers betaal je gemiddeld 285.463 euro.


De allerduurste appartementen zijn die van drie slaapkamers in West-Vlaanderen (345.688 euro). De kust is uiteraard bijzonder populair als het om appartementen gaat.

Bouwgronden
Een bouwgrond kost in ons land gemiddeld 179 euro per m². In Vlaanderen klokt de gemiddelde aankoopprijs af op 229 euro per m², in Wallonië betaal je 90 euro. Brussel is een geval apart: een bouwgrond kost er gemiddeld maar liefst 839 euro per m².


Bron: KFBN


Knokke Hippique

Knokke had bijna alles, nu heeft het ook alles dankzij Knokke Hippique; een vijfsterren jumping voor ’s werelds beste ruiters. Perfect vergelijkbar met de finale van de Champions League waarin de allerbeste voetbalploegen elkaar bekampen. Vijf sterren is het hoogst haalbare sportieve niveau in de jumping. Die status krijg je niet zomaar, die moet je verdienen. Door exclusieve faciliteiten en accommodatie aan te bieden en daar staat Knokke Hippique voor, enig in zijn soort en nog niet geëvenaard.

De première van vorig jaar kende meteen een topaffiche met de Olympisch kampioen, Wereldkampioen en Europees kampioen. Zij sprongen voor hoge prijzenpotten, enkele winnaars reden zelfs naar huis met een Porsche Targa en Porsche Macan. Het zal dit jaar niet anders zijn. Van 30 juni tot en met 3 juli verzamelt de wereldtop opnieuw in Knokke. Wie eens wil kennis maken met de springsport, kan in Knokke meteen de wereldtop aan het werk zien.

Knokke Hippique is evenwel meer dan sport alleen. Rond de springpistes worden talrijke pop-up stores geïntegreerd met mode en lifestyle, bars en restaurants. Knokke Hippique is in de eerste plaats een promotie voor de sport. Daarom is de toegang gratis en is het toegankelijk voor iedereen. Rondkuieren langs de shops, vanop een terrasje een internationale proef meepikken van wereldsterren, het kan allemaal in Knokke Hippique. En als de laatste paarden onder kunstlicht hun laatste sprongen hebben afgewerkt, barst het feest pas echt los met life optredens en DJ acts. Die sportbeleving maakt Knokke Hippique uniek.

Knokke Hippique is er van 30 juni tot en met 24 juli. Het eerste weekend staat in het teken van de absolute vijfsterren topsportcompetitie. De daaropvolgende weken is er het Summer Circuit, waarbij Knokke de uitvalsbasis is van talrijke internationale sterren die van Knokke Hippique hun tijdelijke verblijfplaats maken. Ruiters en amazones uit het Amerikaanse en Aziatische continent verkiezen Knokke vanwege de gezellige beleving van het event en de talrijke troeven van de badstad. Want Knokke Hippique is veel meer dan sport alleen. Laat je eens onderdompelen en kom het zelf beleven…

Immo Souêtre
Sparrendreef 96 - 8300 Knokke
Telefoon nummer: +32 50 68 10 10
E-mailadres: info@immosouetre.be
Open 7/7 op afspraak

Nicolas Souêtre is steeds bereikbaar op het nummer +32 476 35 10 67

BVBA Jacka Invest
BTW: BE 0448.799.402
ING: BE14 7350 5379 6083
BIC: KREDBEBB
AXA polisnummer: 7303793801434

Waarborgorganisme derdengelden
IBAN: BE53 3800 1435 4253
BIC: KREDBEBB

Lid CIB
CIB Vlaanderen

Erkend vastgoedmakelaar
IPIBIV 500.627

BIV Stagemeester